Gebruik van zwarte komijn

Hoe zwartzaadolie (zwarte komijn olie) gebruiken?

Je kunt biologische zwarte komijn olie met een theelepel 2 maal per dag innemen. Je kunt het ook toevoegen aan eten, drinken of smoothies.

De sterke, doordringende smaak van zwarte komijn olie kan sommige mensen er van weerhouden om het te consumeren. Voor een verbetering in uw gezondheid, kunt u een theelepel olie mengen met een theelepel rauwe honing. Je krijgt dan de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van zowel zwarte komijn olie als de geneeskrachtige eigenschappen van honing. Verder kunt u het toevoegen aan gerechten.

Je kunt elke dag zwarte komijn olie nemen als je biologische zwarte komijn olie van goede kwaliteit koopt.

Dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Er is geen gestandaardiseerde dosis voor het nemen van zwarte komijn olie voor de gezondheid.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat tweemaal daags 100-200 mg zwarte komijn kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Of twee keer per dag 500 mg zwarte komijn nemen kan goed zijn als je astma hebt.

Artsen melden dat zwarte komijn olie veilig is voor de meeste mensen wanneer het op korte termijn wordt ingenomen voor medische doeleinden. Er zijn geen studies die de langetermijneffecten van suppletie met zwarte komijn olie aantonen. Momenteel zijn er weinig bijwerkingen van zwarte komijn olie bekend. Men moet wel op de dosering letten. Op de de volgende website kunt u meer informatie vinden: https://gezonderleven.com/de-genezende-krachten-van-zwarte-komijn/ . Op de website staat niet aangegeven hoe groot de kans op de bijwerkingen zijn. Is het bijvoorbeeld 1 op 10.000 of 1 op 100.000? Wij hebben in ieder geval van onze consumenten nog geen klachten gehoord.

Zwarte komijn olie kan de bloeddruk verlagen en ook de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u medicijnen gebruikt voor deze aandoeningen, moet u uw symptomen nauwlettend volgen.

Hoe op je huid te gebruiken?

Voor huidklachten en haarverlies, kunt u plaatselijk zwarte komijn olie aanbrengen om ontstekingen te verminderen en de conditie van uw huid of hoofdhuid te verbeteren.

 Om huidschaafwonden, acne puistjes of wonden met zwarte komijn olie te behandelen, kunt u alleen zwarte komijn olie gebruiken of deze mengen met andere oliën zoals zoete amandelolie , kokosolie, avocado-olie of druivenpitolie. Gebruik een watje om zwarte komijn olie op je geïrriteerde huid aan te brengen om pijn en ontsteking te verzachten.

Je kunt ook zwarte komijn olie en druivenpitolie gebruiken als een natuurlijke vocht inbrengende crème om fijne lijntjes glad te strijken.

Hoe zwarte komijn olie te gebruiken om de gezondheid van uw hoofdhuid te verbeteren?

Om van roos af te komen of de haargroei te stimuleren, kun je kokosolie mengen met koudgeperste zwarte komijn olie. Meng gelijke hoeveelheden kokosolie en zwarte olie en voeg een paar druppels essentiële olie van rozemarijn toe . Masseer het zwarte oliehoudende haarverzorgingsmiddel op je hoofdhuid en zorg ervoor dat alle strengen bedekt zijn. Wacht 30 minuten en was dan je haar zoals gewoonlijk. Herhaal 2-3 keer per week om je hoofdhuidgezondheid te verbeteren.

Kwaliteit zwarte komijn olie

Je kunt zwarte komijn olie kopen in veel reformwinkels en online. Bij het zoeken naar voedingssupplementen met zwarte komijn, moet de olie van de hoogste kwaliteit koudgeperst en organische (zoals deze) zijn. Zorg er ook voor dat u puur zwarte komijn olie koopt die geen onnodig toegevoegde ingrediënten bevat.

Verantwoordelijkheid

De bovengenoemde genezingsverschijnselen komen uit wetenschappelijke onderzoeken. Voor uitgebreidere informatie kunt u vele andere websites raadplegen. Neem bij uw aandoeningen/ziekte zeker contact op met uw dokter. Wellicht is alleen zwartzaad/zwartzaadolie niet voldoende voor genezing of (ook al is de kans klein) heeft het een negatief effect op u. Zwartzaad.eu is niet verantwoordelijk voor de eventuele schade door het nemen van zwartzaad/zwartzaadolie. U kunt altijd uw dokter raadplegen voor advies omtrent het gebruik van zwartzaad/zwartzaadolie.