Over ons

Hoe ben ik op het idee gekomen om ambachtelijk zwartzaadolie (zwarte komijn olie) te produceren?

Mijn echtgenoot had behoorlijk veel last van allergie door huisstofmijt. Hij was constant vermoeid, moest veel niezen, had een lopende neus en rode ogen. Door zijn vermoeidheid ging hij ook veel slapen en werd hij ook snel ziek. Hij was een aantal keren naar de dokter geweest, maar medicijnen hielpen niet veel.

Hij is iemand die niet zo graag medicijnen inneemt, zwartzaadolie heeft ook nog eens een bittere smaak/geur, daardoor had ik hem niet eerder geadviseerd om de wondermiddel zwartzaadolie te gebruiken. Ikzelf gebruikte de zwartzaadolie al jaren. Hierdoor kwam ik bijvoorbeeld van mijn voetschimmel af.

Hij was op een dag zo uitgeput door zijn allergie, waardoor hij naar mijn advies luisterde. Direct nadat hij een theelepel zwartzaadolie had genomen, voelde hij zich veel beter. De volgende dag vroeg hij weer om een theelepel zwartzaadolie, maar het was op.

‘Verkopen ze het niet in de winkel? Laten we het gaan halen’, zei hij. ‘Ik had eerder zwartzaadolie uit een winkel gekocht, maar het hielp niet zoals deze, die mijn moeder uit het buitenland bracht’ zei ik. Want dit product was ambachtelijk zonder enige toevoegingen koud geperst. Hij zei: ‘Laten we dan naar je moeder telefoneren, misschien kunnen ze er nog één kopen en op de post doen. Ook al zou het 100,- Euro kosten, alsnog zou ik het willen bestellen.’

Wij hebben naar mijn moeder getelefoneerd en ook op internet naar informatie gezocht. In België zijn er bijna geen mensen die ambachtelijk zwartzaadolie (zwarte komijn olie) persen. Wij hebben besloten om dit kleinschalig (met nadruk op de kwaliteit) in België te produceren. Rijk zullen we ervan niet worden, maar we zullen onze eigen vertrouwelijke zwartzaadolie kunnen gebruiken en deze met anderen delen.