Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een bio-zwarte komijn olie en een normale zwarte komijn olie?

Biologische zwarte komijn olie wordt koud geperst uit zwarte komijn (zaden) van biologische landbouw.  Daardoor zijn  genetische eigenschappen zoals de geur, smaak, enz. niet aangepast. Onze zaden  bevatten ook geen chemicaliën.


Hoe persen jullie de olie?

Wij hebben met behulp van een YouTube-video de productiestappen willen verduidelijken. Het eerste stukje van de video geeft informatie over onze biologische zwarte komijn. Het tweede stukje toont videobeelden van de koude persing en de verpakking.


Wat is de houdbaarheid en wat betekent vers?

Zwarte komijn olie is tenminste 2 jaar houdbaar. Dit betekent dat u na 2 jaar de zwarte komijn olie nog steeds kunt gebruiken, maar de gezonde eigenschappen zullen langzamerhand afnemen.

Op de zijkant van het flesje ziet u THT datum staan. Dit duid aan tot wanneer het product tenminste houdbaar is.

Wij persen 100% pure zwarte komijn olie. Om de kwaliteit ervan te garanderen, worden ze in glazen flessen op een donkere en koele plek bewaard.


Hoe smaakt zwarte komijn olie?

Als u het zonder met iets anders te mengen drinkt, zal de zwarte komijn olie een lichte branderige gevoel kunnen geven. Het heeft een bittere smaak. Om de smaak ervan te verminderen kunt u het ook met water innemen of mengen met andere etenswaren. Meng het liever niet met warme dranken/etenswaren. Hierdoor zouden de goede eigenschappen van zwarte komijn olie verminderd kunnen worden.

Verder is de smaak van de biologische zwarte komijn lichter dan de behandelde zwarte komijn. Bittere smaak betekent niet dat de olie ook een betere kwaliteit heeft. Om efficiënter te persen, gaan sommigen tijdens de persing de warmtebehandeling verhogen. Hierdoor wordt de zwarte komijn olie donkerder van kleur en de smaak wordt bitterder. Bovendien neemt de hoeveelheid zuurgraad en peroxide toe in zwarte komijn olie die in contact is gekomen met zuurstof en waarvan de opslagomstandigheden niet geschikt zijn. Dit veroorzaakt ook toename van bittere smaak en kleurdichtheid.

Bij een koude persing van kwaliteitsvolle biologische zwarte komijn is de smaak en kleur lichter.
De kleur van de olie is helder bij de originele koude pers. Peroxide mag maximaal 15 meq O2 \ kg zijn in koudgeperste en natuurlijke oliën. De hoeveelheid peroxide in oliën geeft informatie over de mate van oxidatie. Het is de eerste fase van lipide-oxidatie (afbraak), ongewenste smaak- en geurvorming. Dit kan een toename van vrije radicalen veroorzaken.

Wij geven de voorkeur aan kwaliteitsvolle koudgeperste biologische zwarte komijn olie.


Mag ik stoppen met innemen van medicatie?

Zwarte komijn olie is geen vervanging voor het advies/medicijnen van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte, twijfel of gebruik van medicijnen altijd uw arts.


Welke verschillen zijn er tussen de flessen zwartzaadolie?

Alle flessen zijn van goede kwaliteit glas gemaakt en hebben dezelfde biologische zwarte komijn olie (zwartzaadolie) inhoud.

Kenmerk dunne doorzichtige fles:

  • Stevig hersluitbare (sierlijke) zilveren dop
  • Zwarte dop: Bevat een kwaliteitsvolle ‘tuit’, waardoor het in kleine mate afgieten gemakkelijker is.

Kenmerk vierkant/rechthoekig fles: gekleurd (laat minder licht door)

  • Zwarte dop van de vierkantvormige fles heeft ook een ‘tuit’. De vernauwing is wel iets breder dan bij de andere zwarte dop.

Wanneer worden de bestellingen verzonden?

Bestellingen worden iedere werkdag verzonden. Als u voor 18u uw bestelling plaatst , zullen wij het de volgende ochtend op de post doen. Daarna kunt u binnen 1 of 2 werkdagen uw post thuis verwachten.


Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Deze zijn als volgt voor Duitsland, Nederland en België:

• Verzending naar een gewenste adres: € 5,95
• Gratis verzending vanaf € 35,-

Deze zijn als volgt voor Frankrijk:

• Verzending naar een gewenste adres: € 8,95
• Gratis verzending vanaf € 48,-


Moet ik voor mijn pakket thuis blijven?

Bij een verzending als brief/brievenbuspakje, hoeft u niet thuis te blijven. Deze pakketjes passen door de brievenbus. Als het door een versmalling van uw brievenbus toch niet past, zal de postbode aanbellen.

Voor verzendingen als een pakket wordt bij u aangebeld. Mocht u niet thuis zijn, dan wordt uw pakket de volgende dag opnieuw aangeboden, aan de buren gegeven of u kunt het de volgende dag in een (dichtstbijzijnde) postkantoor ophalen. De postbode zal een bericht achterlaten met de betreffende instructies.