Wetenschap over zwarte komijn

Wat zegt de wetenschap over zwarte komijn olie?

Zwarte komijn olie bevat veel medicinale en therapeutische eigenschappen die goed zijn voor je huid en algemene gezondheid. Het antibacteriële en ontstekingsremmende effect van zwarte komijn olie is geweldig voor de behandeling van huidaandoeningen en huidinfecties. Zwarte komijn olie is ook goed voor je haar omdat het de conditie van je haar kan stimuleren en zelfs haaruitval kan voorkomen. Je kunt ook zwarte komijn olie nemen om gewicht te verliezen, om cholesterol te verlagen en om diabetesklachten te beheersen.

Het gebruik van zwarte komijn olie voor de behandeling van verschillende aandoeningen gaat eeuwen terug. Recente wetenschappelijke onderzoeken hebben veel van de traditionele toepassingen van zwarte komijn olie bevestigd voor het verbeteren van het uiterlijk van de huid, uw haar en het verbeteren van uw algehele gezondheid.

In dit artikel leer je over de vele redenen waarom zwarte komijn olie of zwarte komijnolie goed voor je is. U zult ook ontdekken hoe u zwarte komijn olie gebruikt om te profiteren van de vele voordelen voor de gezondheid.

Wat is zwarte komijn olie?

zwarte komijn olie( Nigella sativa-olie) wordt geproduceerd door olie te persen uit de kleine zwarte zaden ( Nigella-zaden) die groeien op de Nigella sativa-plant. Onderzoekers zeggen dat de Nigella sativa-plant een medicinale plant is met veel gezondheidsvoordelen. Olie-extracten van de zwarte zaden ( Nigella-zaden) heeft antioxiderende, ontstekingsremmende, pijnstillende en antimicrobiële eigenschappen.

Voedingswaarde van zwartzaadolie

Het grootste deel van de voedingswaarde van zwarte komijn olie komt van het rijke gehalte aan onverzadigde vetzuren die antioxiderende eigenschappen hebben. Zwarte komijn olie bevat grote hoeveelheden linolzuur en oliezuur. Door antioxiderende eigenschappen helpt zwarte komijn olie om vrije radicalen in het lichaam te doden die oxidatieve schade kunnen veroorzaken. Verder zijn de voordelen van thymoquinone in zwarte komijn olie in verband gebracht met antischimmel-, antivirale, antibacteriële en antiparasitaire activiteit.

Waar is zwartzaadolie goed voor?

Zwarte komijn olie is goed voor je gezondheid vanwege de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen. Wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat zwarte komijn olie goed is voor je huid, haar en lever. Zwarte komijnolie is ook goed voor je omdat het kan helpen de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te verlagen.

Wat zijn de bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte komijn olie?

Diabetes en Afvallen

In 2018 rapporteerde het Journal of Ethnopharmacology dat zwarte komijn een anti-obesitas effect heeft. Het nemen van zwarte komijn (Nigella sativa) kan helpen om het lichaamsgewicht te verminderen en buikvet te verliezen.

Een studie met vrouwen met overgewicht ontdekte dat het nemen van zwarte komijn olie als aanvulling op een caloriebeperkt dieet hielp om gewichtsverlies te versnellen. Aan het einde van de proef ondervond de groep die zwarte komijn olie nam een ​​significante vermindering van het lichaamsgewicht vergeleken met de groep die het supplement niet nam. In de proef namen vrouwen een dosis van 3 gram zwarte komijn olie om gewicht te verliezen. Dit werd 3 maal daags vóór de maaltijd verdeeld in 1 g zwarte komijn olie.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat het nemen van zwarte komijn olie ook helpt om complicaties geassocieerd met obesitas te verminderen. Een klinisch onderzoek wees uit dat het nemen van zwarte komijn olie kan helpen om ontstekingen bij vrouwen met obesitas te verminderen. Sommige studies hebben aangetoond dat het aanvullen van je afslankdieet met zwarte komijn olie alleen resulteert in licht gewichtsverlies.

Het gebruik van de hoogste kwaliteit zwarte komijn olie supplementen kan goed zijn als u diabetes hebt vanwege het effect op de bloedglucosewaarden. Een proef met diabetische ratten wees uit dat zwarte komijn olie samen met alfa-liponzuur (ALA) de verhoogde bloedglucosespiegels significant kan verlagen. Wetenschappers hebben zwarte komijn olie geïdentificeerd als potentieel voor het beheersen van type 2 diabetes. Er zijn ook aanwijzingen dat het aanvullen van uw dieet met extracten van zwarte komijn helpt om nuchtere bloedglucose te verminderen en kan worden gebruikt als een adjuvante therapie om diabetesklachten onder controle te houden.

Zwarte komijn olie voor de huid

Het gebruik van zwarte komijn olie voor je huid is goed om je huid te hydrateren en verschillende ontstoken huidaandoeningen te behandelen. De antimicrobiële, pijnstillende en verzachtende eigenschappen van zwarte komijn olie is een uitstekende therapeutische lokale toepassing om de huid gezond te houden.

Nigella sativa helpt eczeem te behandelen

Medicinale stoffen in zwarte komijn olie zorgen ervoor dat je het kunt gebruiken om droge huidaandoeningen te kalmeren, zoals eczeem (atopische dermatitis). Onderzoek gepubliceerd in 2018 wees uit dat thymoquinone van zwarte komijn olie een ontstekingsremmend effect geeft. Aanbrengen van olie die thymoquinone bevat, zoals zwarte komijn olie, helpt bij het behandelen van uitbraken van dermatitis.

Andere studies hebben aangetoond dat het gebruik van zwarte komijn olie voor eczeem net zo effectief is als Betamethason. Dit is een steroïdecrème die wordt gebruikt bij de behandeling van eczeem om de jeuk en schilferende huid te verlichten. Patiënten hebben gedurende 4 weken twee keer per dag zwarte komijn olie op geïrriteerde huid aangebracht en de beste resultaten bereikt.

Zwarte komijn olie kan de symptomen van psoriasis verlichten

Een onderzoek bij muizen met psoriasisachtige huidlaesies wees uit dat het regelmatig aanbrengen van zwarte komijn olie de huidontsteking verminderde en de huid hielp genezen. De wetenschappers concludeerden dat zwarte komijn olie een natuurlijke behandeling voor psoriasis kan zijn.

Zwarte komijn olie voor acne

De antibacteriële eigenschappen van zwarte komijn olie is voor de behandeling van acne en helpt bij het wegwerken van ontstoken rode puistjes. Een klinisch onderzoek bij volwassenen met acne toonde aan dat het aanbrengen van lotion met 10% zwarte komijn olie het aantal puistjes in een periode van 2 maanden verminderde. Bijna 60% van de patiënten ervaarden een vermindering van hun symptomen van acne dankzij de zwarte komijn olie acnebehandeling.

Zwarte komijn olie is goed om huidinfecties te stoppen

Zwarte komijn olie heeft krachtige antimicrobiële eigenschappen, wat betekent dat het huidinfecties kan helpen behandelen en voorkomen dat wonden besmet raken. Een klinisch onderzoek onthulde dat extracten van Nigella sativa-zaadolie huidinfecties bij zuigelingen kunnen behandelen. De onderzoekers ontdekten dat zwarte komijn olie net zo effectief was als de farmaceutische antibacteriële zalf Mupirocin. Aanbrengen van bacterie-infecties met stafylokokken die behandeld zijn met zwarte komijn olie.

Zwarte komijn olie kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen

Zwarte komijn olie is goed om op je gezicht en hals aan te brengen, omdat het kan helpen om het zichtbare uiterlijk van veroudering te verminderen. In een proef met muizen werd zwarte komijn olie als supplement gebruikt om de huidconditie te verbeteren. De antioxidant- en anti-apoptose (voorkomen van celdood) eigenschappen van zwarte komijn olie hadden een anti-aging effect op de huid en hielpen de zichtbare effecten van veroudering te compenseren. Het aanbrengen van producten die zwarte komijn olie bevatten, helpt ook om de huid te hydrateren, pigmentatie te verminderen en huidlaesies te genezen.

Zwarte komijn olie voor haar

Zwarte komijn olie is ook goed voor je haar en kan zelfs helpen om haaruitval en kale plekken te voorkomen. Omdat het antischimmel-eigenschappen heeft, is zwarte komijn olie ook goed om je hoofdhuid gezond en vrij van roos te houden. Eén van de redenen om zwarte komijn olie op je hoofdhuid aan te brengen, is om het haar sneller te laten groeien en je haar te versterken.

Het thymoquinongehalte van zwarte komijn olie kan de haardikte en -dichtheid helpen verhogen. Een proef met 20 mensen met de haaruitdunningsstoornis telogen effluvium ontdekte dat het aanbrengen van een lotion die zwarte olie bevatte, hielp om haaruitval te behandelen. Na een behandelingsperiode van 3 maanden had 70% van de patiënten een verhoogde haardikte.

Een andere proef vond dat het combineren van zwarte komijn olie met kokosolie helpt om de haargroei te stimuleren. Wetenschappers hebben ontdekt dat het rijke gehalte aan vetzuren met een korte keten in zwarte komijn olie, naast ontstekingsremmende eigenschappen, de haargroei bevorderde. De zwarte komijn olie dringt gemakkelijk door de haarwortels om de haarkwaliteit te verbeteren.

Een studie over de medicinale stoffen in zwarte komijn olie wees uit dat zwarte olie werkt zoals de antihistaminica cetirizine. Een studie uit 2018 wees uit dat het aanbrengen van topische lotions met 1% cetirizine kan helpen bij het behandelen van androgenetische alopecia.

Zwarte komijn olie kan helpen bij het behandelen van ringworm

Het fungicide effect van zwarte komijn olie betekent dat het topisch aanbrengen van olie goed is voor de behandeling van schimmelinfecties zoals ringworm. Onderzoek naar de voordelen van zwarte komijn olie heeft aangetoond dat het antischimmeleffect dermatofyten vernietigt. Dermatofyten zijn schimmels en zijn vaak de oorzaak van schimmelinfecties van de huid, zoals ringworm op de hoofdhuid of huid. zwarte komijn olie helpt de verspreiding van dermatofytose-infecties te remmen.

(Enkele van de beste natuurlijke remedies voor ringworm zijn ook knoflook, appelcider azijn of kokosolie.)

Het verlagen van cholesterol

Regelmatig zwarte komijn olie nemen kan helpen om uw cholesterolgehalte op natuurlijke wijze te verlagen. Het cholesterolverlagend vermogen van zwarte komijn olie is te wijten aan thymoquinone in de zwarte zaadextracten. Nigella sativa-olie bevat ook polyfenolen die helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat voedingssupplementen met een zwarte komijn kunnen helpen om het LDL-cholesterol (of “slecht” cholesterol) te verlagen.

Ontspanning van spieren

Het consumeren van pure zwarte komijn olie in de vorm van capsules heeft ook een ontspannend effect op de spieren en kan symptomen van astma helpen voorkomen. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat zwarte komijn olie een spierverslapper is. Zwarte komijn olie helpt de samentrekkingen van de spieren in de luchtpijp te verzachten en hoestbuien ten gevolge van allergische reacties te voorkomen.

Zwarte komijn olie heeft ook relaxerende effecten, niet alleen in de luchtpijp, maar ook in vasculaire, gastro-intestinale en urogenitale soepele spieren. Gladde spieren zijn een van de soorten spierweefsel in het lichaam die weefsel van bloedvaten en holle inwendige organen zoals de maag, de ingewanden en de blaas ondersteunen.

Pijn en ontsteking te verminderend

Het innemen van zwarte komijn olie kan regelmatig goed zijn als u lijdt aan ontstekingsaandoeningen zoals reumatoïde artritis. Een gerandomiseerde dubbelblinde klinische studie toonde aan dat tweemaal daags 500 mg zwarte komijn olie bijdroeg aan het verbeteren van ontstekingssymptomen. Gedurende een periode van 8 weken rapporteerden patiënten een significante vermindering van hun symptomen. Het nemen van zwarte komijn olie voor artrose kan kniepijn net zo effectief helpen verminderen als vrij verkrijgbare pijnstillers zoals paracetamol.

Zwarte komijn olie kan de mannelijke vruchtbaarheid versterken

Er zijn ook gezondheidsvoordelen voor mannen die regelmatig zwarte komijn olie nemen.

Een proef met onvruchtbare mannen vond dat het nemen van 5 ml zwarte komijn olie per dag helpt om de spermakwaliteit te verbeteren. De mannen namen tweemaal daags 2,5 ml zwarte komijn olie. Na 2 maanden ontdekten wetenschappers dat het aantal zaadcellen toenam, de spermastructuur verbeterde en het spermavolume groter was.

Goed voor je lever

Zwarte komijn olie is goed voor de gezondheid van uw lever, omdat thymoquinone helpt oxidatieve stress te voorkomen door het beschadigen van leverweefsel. Een studie uit 2014 wees uit dat krachtige antioxidanten in zwarte komijn olie weefselbeschadiging in de lever kunnen voorkomen. zwarte komijn olie kan schade aan de lever, veroorzaakt door alcohol, drugsgebruik en infecties zoals hepatitis, behandelen.

Astma aandoeningen en allergieën

Zwarte komijn olie helpt om allergische reacties te genezen en kan de symptomen van astma helpen verminderen. Een studie toonde aan dat mensen met matige allergische reacties baat hadden bij het nemen van supplementen met zwarte komijn olie. Patiënten kregen 0,6 – 0,8 g zwarte komijn olie. Na 6 weken zwarte komijn olie supplementen te hebben ingenomen, vertoonde bijna 80% van degenen met gematigde allergiesymptomen tekenen van verbetering.

zwarte komijn olie heeft antikanker eigenschappen

Omdat pure zwarte komijn olie krachtige antioxidanten zoals thymoquinone bevat, kan zwarte komijn olie mogelijk worden gebruikt bij de behandeling van verschillende soorten kanker. Een studie wees uit dat thymoquinone uit zwarte komijnzaad de verspreiding van borstkankercellen remt. Een andere studie vond dat zwarte komijn olie-extracten kunnen worden gebruikt om alvleesklierkanker te behandelen.

Verantwoordelijkheid

De bovengenoemde genezingsverschijnselen komen uit wetenschappelijke onderzoeken. Voor uitgebreidere informatie kunt u vele andere websites raadplegen. Neem bij uw aandoeningen/ziekte zeker contact op met uw dokter. Wellicht is alleen zwartzaad/zwartzaadolie niet voldoende voor genezing of (ook al is de kans klein) heeft het een negatief effect op u. Zwartzaad.eu is niet verantwoordelijk voor de eventuele schade door het nemen van zwartzaad/zwartzaadolie. U kunt altijd uw dokter raadplegen voor advies omtrent het gebruik van zwartzaad/zwartzaadolie.